Έρευνα της Google: Πόσο επηρεάστηκε η κινητικότητα των Ελλήνων στην εποχή του κορονοϊού

Gazzetta team
Έρευνα της Google: Πόσο επηρεάστηκε η κινητικότητα των Ελλήνων στην εποχή του κορονοϊού
Η Google δημοσιοποίησε έρευνα βασισμένη στον εντοπισμό θέσης, που δείχνει την επίδραση που είχε στην κινητικότητα των πολιτών ο κορονοϊός και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σχεδόν κατά 80% μείωσαν οι Έλληνες τις μετακινήσεις τους στην εποχή του κορονοϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης σύμφωνα με έρευνα της Google!

Τα στοιχεία, που προέρχονται από χρήστες που έχουν ενεργοποιημένο το ιστορικό εντοπισμού θέσης, δείχνουν συγκεκριμένα: Μείωση της τάξης του 80% στις κινήσεις στον τομέα λιανικού εμπορίου και αναψυχής (καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, πάρκα, μουσεία, βιβλιοθήκες, σινεμά, θέατρα), μείωση 76% στα ΜΜΕ, μείωση 55% σε πάρκα, παραλίες και πλατείες, μείωση 53% προς τους χώρους εργασίας και μείωση 41% σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές και φαρμακεία.

Στα σπίτια, από την άλλη, παρατηρείται αύξηση κινητικότητας κατά 20%.

Τα παραπάνω νούμερα είναι από τα τέλη Μαρτίου σε σχέση με εκείνα στις αρχές Ιανουαρίου.

Το συγκεκριμένο εργαλείο της Google λέγεται Covid-19 Community Mobility Reports και δείχνει πόσο επηρεάστηκε η κινητικότητα των πολιτών 131 χωρών -μεταξύ των οποίων και η χώρα μας- από τη λήψη των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (social distancing), προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα εδώ.