«Είχα βγάλει τα φυτά να τα ποτίσω»: Αθωώθηκε υπεύθυνος φυτωρίου που είχε συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων

Gazzetta team
«Είχα βγάλει τα φυτά να τα ποτίσω»: Αθωώθηκε υπεύθυνος φυτωρίου που είχε συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων
Αθωώθηκε 45χρονος υπεύθυνος φυτωρίου στη Θεσσαλονίκη που είχε κατηγορηθεί επειδή ήταν ανοιχτή η επιχείρηση εν μέσω κορονοϊού. Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως είχε βγάλει τα φυτά στον δρόμο για να τα ποτίσει και όχι για να τα πουλήσει.

Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνολικά έξι άτομα για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μία σύλληψη αφορούσε τη λειτουργία καφέ-μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες πέντε συνδέονταν, σύμφωνα με την αστυνομία, με τη λειτουργία μορφωτικού και αθλητικού συλλόγου στη δυτική πλευρά της πόλης.

Στο ίδιο ακροατήριο δικάστηκε 45χρονος προσωρινά υπεύθυνος σε φυτώριο που είχε συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας στην Σταυρούπολη, με την κατηγορία ότι διέθεσε προς πώληση είδη στην λιανική αγορά. Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τον αθώωσε, σύμφωνα με το voria.gr.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε βγάλει κάποια φυτά στο πεζοδρόμιο για να τα ποτίσει και ότι δεν προχώρησε σε λιανική πώληση.

Στο πλαίσιο των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν κατά το προηγούμενο 24ωρο (2 Απριλίου) συνολικά 272 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (των 150 ευρώ έκαστο).