Έκκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «Μην πετάτε καναπέδες και χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σκουπίδια»

Gazzetta team
Έκκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «Μην πετάτε καναπέδες και χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σκουπίδια»
Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως αρκετοί είδαν τον κατ' οίκον περιορισμό ως ευκαιρία για να κάνουν ξεκαθάρισμα στο πατάρι και να πετάξουν τη σαβούρα.

Μέσα σε όλα, στη Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να έχουν προβλήματα με τη διακομιδή των σκουπιδιών, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που είδαν τον κατ' οίκον περιορισμό ως ευκαιρία για να κάνουν ξεκαθάρισμα στο πατάρι και να πετάξουν τη σαβούρα!

Όπως, για παράδειγμα, παλιούς καναπέδες και χριστουγεννιάτικα δέντρα!

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των ογκωδών αντικειμένων σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό-εμπορικό κέντρο.

Καναπέδες, είδη υγιεινής, πόρτες, μπετά, μέχρι και χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία ξεστολίστηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση... στολίζουν τώρα τους κάδους απορριμμάτων, εντός, εκτός και τριγύρω τους!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να πετάνε ογκώδη αντικείμενα στα σκουπίδια, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί αυτό το διάστημα, πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, με το πλύσιμο και την απολύμανση των δρόμων και των πλατειών.

«Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στην οποία βρισκόμαστε, οι δημότες μας ας σεβαστούν τις προτεραιότητες που έχει η πόλη και την επικινδυνότητα που υπάρχει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.