Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με το ψάρεμα και την κολύμβηση

Gazzetta team
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με το ψάρεμα και την κολύμβηση
Γενική ικανοποίηση υπάρχει στην κυβέρνηση για τη συμπεριφορά των πολιτών σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την πρόληψη του κοινού λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα όμως, καθώς ο καιρός "ανοίγει", διατυπώνονται διάφορα ερωτήματα που αφορούν το κολύμπι στη θάλασσα, αλλά και το ψάρεμα. Και το ερώτημα μπαίνει στη βάση του, αν αυτά μπορούν να θεωρηθούν σωματική άσκηση.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:

Το μπάνιο στη θάλασσα, η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κλπ.), το ψαροτούφεκο, καθώς επίσης και το ψάρεμα από τη στεριά.

Αυτό ισχύει έως και τις 6 Απριλίου, «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Παράλληλα η διευκρινιστική ανακοίνωση τονίζει πως, μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει.»