Τσιόδρας: «Μάσκες να φοράνε όσοι είναι άρρωστοι ή έρχονται σε επαφή με εκείνους» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Μάσκες να φοράνε όσοι είναι άρρωστοι ή έρχονται σε επαφή με εκείνους» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρίνισε για ακόμα μια φορά πως μάσκες πρέπει να φορούν μόνο οι άρρωστοι κι εκείνοι που έρχονται σε επαφή με εκείνους.

Για ακόμα μια φορά πήρε θέση για το θέμα των μασκών και το ποιοι πρέπει να τις φορούν ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ρωτήθηκε για τις μάσκες και τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιούνται στις μέρες του Covid-19.

Στο ερώτημα αυτό απάντησε: «Ο ΠΟΥ επανατοποθετήθηκε χθες κι οι αξιωματούχοι του εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μην φοράνε μάσκες, εκτός αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος. Ειδικές κλινικές μελέτες, που έχουν εξετάσει την χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιούσαν τις μάσκες σύμφωνα με τους κανόνες προφύλαξης. Η χρήση των μασκών αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος από την μάσκα προέρχεται, όχι από την κάλυψη του στόματος των υγειών ανθρώπων, αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν. Αυτών, που ούτως ή άλλως, αν έχουν ήπια συμπτώματα, δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν έξω».