Κορονοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» στην παραλία Θεσσαλονίκης από τον δήμαρχο της πόλης (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Σκέψεις για «λουκέτο» στην παραλία Θεσσαλονίκης από τον δήμαρχο της πόλης (vid)
Οι εικόνες από την παραλία της Θεσσαλονίκης δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα του περιορισμού των μετακινήσεων, που υπάρχει για να περιοριστεί και η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης γέμισε σήμερα δεκάδες πολίτες, οι οποίοι έκαναν βόλτα, παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Έτσι ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με αφορμή τις εικόνες από την παραλία της πόλης, ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως είναι μια κατάσταση που δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

«Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε αποκλεισμού της παραλίας είτε «ζωνοποίησης» της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα σύμφωνα με το thestival.gr, ήρθε σε επικοινωνία για το θέμα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά από αυτή την επαφή, ο κ. Ζέρβας αναμένει κεντρική απόφαση για σημεία μεγάλων πόλεων όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Εάν καθυστερήσουν οι σχετικές ενέργειες, συνεργάτες του δημάρχου τονίζουν ότι θα λάβει ο ίδιος ο Κ. Ζέρβας τη μεγάλη απόφαση να αποκλείσει την πρόσβαση στην παραλία με τη συνεργασία Ελληνικής και Δημοτικής αστυνομίας.

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα.