Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνονται νέες αποφάσεις

Gazzetta team
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνονται νέες αποφάσεις
Από Δευτέρα έρχονται νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Από την ημέρα που άρχισαν να κλείνουν σχολεία, καταστήματα και τελικά από την Δευτέρα να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην χώρα, αυτό που περιμένει να μάθει όλος ο κόσμος είναι πότε θα μπορέσει να βγει ξανά ελεύθερα στους δρόμους.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Κάτι που θα σημαίνει οτι ο κορονοϊός όχι απλά θα έχει φτάσει στην κορύφωσή του στην Ελλάδα, αλλά θα έχει πάρει καθοδική πορεία. Στο ερώτημα αυτό, ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Εκτιμήσεις των ειδικών θα ακούσετε πολλές... Aπό αισιόδοξες οτι υπάρχει περίπτωση να μπαίνουμε σε μία τροχιά χαλάρωσης των μέτρων από τα τέλη Απριλίου, μέχρι πιο... αυστηρές περί αρχές του καλοκαιριού. Καμία από αυτές, δεν είναι σίγουρη...

Το μόνο σίγουρο είναι οτι τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά το Πάσχα. Αυστηρότερα, με καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, κλείσιμο των διοδίων, σιδηροδρομικών σταθμών και λιμανιών, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας, μπορεί να δούμε. Χαλάρωση όμως όχι...

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την παράταση των μέτρων, καθώς κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο καταστημάτων είχαν αρχικά ως ορίζοντα την 31η Μαρτίου. Δηλαδή την Τρίτη...

Έτσι, πιθανότατα την Δευτέρα θα ανακοινωθεί η επέκταση τους, πιθανότατα για μετά το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσει προς το τέλος της εβδομάδας και ανάλογη ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κάτι που προανήγγειλε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Open, λέγοντας: «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου».

Το θετικό πάνω σε αυτό, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έδειξε να συμμορφώνεται με τα μέτρα, απέφυγε τις άσκοπες μετακινήσεις πλην των αναγκαίων και προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αναγκαία η αυστηροποίηση των μέτρων.