Πως ο κορονοϊός νίκησε τον 42χρονο καθηγητή: Όλο το χρονικό

Gazzetta team
Πως ο κορονοϊός νίκησε τον 42χρονο καθηγητή: Όλο το χρονικό
O καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξήγησε πως ο κορονοϊός νίκησε τον 42χρονος καθηγητή στην Κρήτη.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χτυπημένος από τον κορονοιό και την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και δημοσίευσε το ekriti.gr, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο θάνατος του έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί του αλλά και τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε από τότε που έφτασε στο Ηράκλειο για τα σεμινάρια σε φοιτητές του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υγιής και αθλητικός

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα.

Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να έρθει στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί,

Ο ιός τον άφησε χωρίς οξυγόνο

Στη συνέχεια,είπε ο κ. Τζανάκης, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλε οι απαιτούμενες ενέργειες.

"Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του ,στα υπόλοιπα όργανα δηλ ήταν ένα είδος μπλοκ" σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.