Θαυμασμός για ήρωες, εθελοντές και δωρητές

Θαυμασμός για ήρωες, εθελοντές και δωρητές
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εύχεται χρόνια πολλά σε όλους, γράφοντας σήμερα για εκείνους τους Έλληνες που προσφέρουν εθελοντικά και βοηθούν τα μέγιστα ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και υπομονή!

Παραδοσιακά τέτοια ημέρα θυμόμαστε λίγο παραπάνω τους ήρωες του έθνους, που με τις πράξεις και την αυταπάρνησή τους έγραψαν ιστορία, ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι.

Αυτή την περίοδο ηρωικές είναι οι μορφές των γιατρών και νοσηλευτών που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιθάλψουν αρρώστους και ταυτόχρονα λαμβάνουν μέτρα και ετοιμάζονται μην τυχόν ξεφύγει η κατάσταση και χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ πολλοί παραπάνω συμπατριώτες μας.

Μπράβο σε όλους…

Ας σταθούμε όμως και σε μερικούς ακόμη Έλληνες που δίνουν το παράδειγμα με πράξεις που πιστεύουμε ότι πρέπει να προβάλλονται λίγο παραπάνω. Αυτόν τον καιρό και πάντα!

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στη χώρα διεξήχθησαν με επιτυχία γιατί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο με την παρουσία τους οι χιλιάδες εθελοντές που βρίσκονταν παντού και προσέφεραν λύσεις για κάθε πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε πρόβλημα εκείνο τον Αύγουστο του 2004.

Και τώρα τι συμβαίνει σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε και στην Ελλάδα;

Προχθές, το πρωί της 23ης Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη προσπάθειας εθελοντικής ενίσχυσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χθες το βράδυ της 24ης Μαρτίου, μία ημέρα μετά δηλαδή, στο πρόγραμμα (όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης) είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή, 7500 συμπατριώτες μας!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! Αυτοί οι Έλληνες που προσφέρουν και δεν περιμένουν καμία ανταπόδοση, είναι άξιοι θαυμασμού!

Και όχι μόνο…

Μέσα στα ίδια πλαίσια προσφοράς στο Σύστημα Υγείας, υπάρχουν ανάγκες και σε εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί, άρα χρειάζονται χρήματα.

Γιατί λοιπόν να μην προβάλλονται όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες δωρεές που έχουν έναν τέτοιο σκοπό, ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο; Επειδή πάντα υπάρχει ένα τέτοιο ερωτηματικό για το κατά πόσο είναι σωστό να διαφημίζονται τέτοιες κινήσεις, προσωπικά πιστεύω ότι (καλώς ή κακώς) η προβολή θα σπρώξει και άλλους εύπορους να προβούν σε ανάλογες δωρεές. Σε τέτοιες καταστάσεις το αποτέλεσμα μετράει πολύ περισσότερο από τον τρόπο που αυτό έρχεται.

Μεταξύ άλλων και επειδή πρόκειται για επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, καλώς προβλήθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη η πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη να προσφέρει αναπνευστήρες και πολύτιμο ιατρικό υλικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά και η καταγραφή αναγκών του νοσοκομείου ώστε να προχωρήσει σε δωρεά μηχανημάτων και άλλων αναγκαίων υλικών για την διαχείριση της κρίσης.

Γιατί να μην γίνει μεγάλο θέμα η δωρεά του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου (1.000.000 Ευρώ) για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας;

Μπράβο σε όλους όσους προσφέρουν. Ανώνυμους και επώνυμους. Όπως μπορεί ο καθένας…

Η Ελλάδα το έχει μεγάλη ανάγκη και επειδή εμείς ξέρουμε τι θα πει φιλότιμο, γι’ αυτό καταφέρνουμε και βγαίνουμε πιο δυνατοί μετά από κάθε κρίση.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.