Κορονοϊός: Στο Ηράκλειο με οξεία βρογχίτιδα επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ανοικτά του Κόκκινου Πύργου

Gazzetta team
Κορονοϊός: Στο Ηράκλειο με οξεία βρογχίτιδα επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ανοικτά του Κόκκινου Πύργου
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται γυναικά επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Victoria με σημαία Ιταλίας, που έχει δέσει ανοικτά του Κόκκινου Πύργου, στον κόλπο της Μεσσαράς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση μεταφοράς ξένης υπηκόου με υψηλό πυρετό, που βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria, το οποίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου, στην Κρήτη. Η γυναίκα παρουσιάζει συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας.

Σύμφωνα με το e-mesara.gr, μεταφέρεται στη στεριά με λάντζα του κρουαζιερόπλοιου, απ' όπου και θα την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μοιρών για να τη μεταφέρει στο Βενιζέλειο, που εφημερεύει.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες ο Έλληνας καπετάνιος του Costa Victoria διαβεβαίωνε τις αρχές ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο πλοίο του.

Το κρουαζιερόπλοιο, με ιταλική σημαία, ξεκίνησε από το Ντουμπάι και μεταφέρει περίπου 730 επιβάτες, ενώ το προσωπικό του είναι 50 άνθρωποι. Προσπάθησε χθες βράδυ να δέσει στη Ρόδο, αλλά δεν έγινε αποδεκτό, καθώς υπάρχει απαγορευτικό κατάπλου. Πήρε άδεια, τελικά, να αγκυροβολήσει στον κόλπο της Μεσαράς και συγκεκριμένα δυτικά του Κόκκινου Πύργου.

Θα παραμείνει αγκυροβολημένο για πέντε περίπου ημέρες και στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι του για Βενετία.