Κορονοϊός: Έρχονται ανακοινώσεις το απόγευμα, με sms θα ενημερώνουν οι πολίτες για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις τους

Gazzetta team
Κορονοϊός: Έρχονται ανακοινώσεις το απόγευμα, με sms θα ενημερώνουν οι πολίτες για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής, αναμένονται ανακοινώσεις για νέα μέτρα λόγω του κορονοϊού.

Προς «lock down», με απαγόρευση κυκλοφορίας οδεύει η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται ανακοινώσεις στην κατεύθυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναμένεται δε να τεθεί σε ισχύ σύστημα ειδοποίησης με το οποίο οι πολίτες θα ενημερώνουν για το πού πρόκειται να πάνε με sms, βάσει συγκεκριμένων κωδικών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το lockdown, εκτός από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, αναμένεται να περιλαμβάνει τη λειτουργία τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας, αλλά και γραπτά μηνύματα που θα στέλνουν οι πολίτες σε συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το πού πηγαίνουν.

Στο μήνυμα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να περιλαμβάνεται μία ειδική φόρμα με συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν για να πάρουν άδεια εξόδου.

Ωστόσο, αν κάποιοι κυκλοφορήσουν χωρίς τη σχετική άδεια, θα κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο.

Οι εισηγήσεις Κικίλια και λοιμωξιολόγων

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν εδώ και μέρες ότι όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι.

Χαρακτηριστική είναι και η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλια στην τηλεδιάσκεψη με το Μέγαρο Μαξίμου που ξεκίνησε στις 11:00.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας φέρεται να εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορονοϊού.

Επίσης, φέρεται να εισηγήθηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, υιοθετώντας επί της ουσίας τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σημειωτέον, το πλαίσιο για την απαγόρευση κυκλοφορίας ορίζεται στο άρθρο 68 παρ. 3 της ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Reader.gr