Χαρδαλιάς: «Στεναχωριέμαι για την ανθρώπινη ανοησία» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Στεναχωριέμαι για την ανθρώπινη ανοησία» (vid)
Στον κόσμο που δεν κάθεται σπίτι παρότι αυτό είναι αναγκαίο από τη στιγμή που το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι απίστευτα μεγάλο, στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, απαντώντας σε ερώτηση για το φορτισμένο κλίμα που υπήρχε στη σημερινή συνέντευξη, ανέφερε τα εξής:

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Δεν είναι θέμα δραματικής προσέγγισης, αλλά συναισθηματικής φόρτισης. Με τον καθηγητή όταν τρέχουμε μοντέλα και προβολές, το κάθε σενάριο… όλα τα σχέδια δεν είναι απλά σχέδια. Έχουμε πάρει μέτρα και την ίδια στιγμή έχουμε δυο εικόνες. Μια από το κομβόι των στρατιωτικών φορτηγών στην Ιταλία και την εικόνα του κομβόι στα διόδια.

Βεβαίως είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Να πάρουμε το παιδί μας να κάνουμε μια βόλτα, να συζητήσουμε, να ξεσκάσουμε. Αλλά τι αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες; Να φύγουμε από τη γειτονιά μας, σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση να πάμε στα εξοχικά μας;

Δεν έχει λογική αυτό. Όταν φεύγεις μπορεί να νομίζεις ότι δεν νοσείς. Με έναν να έρθεις σε επαφή θα αφήσεις το στίγμα της νόσου εκεί. Μιλάμε για την απόλυτη διασπορά. Εγώ στεναχωριέμαι γι αυτήν την ανθρώπινη ανοησία. Η κατάσταση μας πιέζει. Κάνουμε κάποια πράγματα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας και να μην ακολουθήσουμε άλλες χώρες. Στοίχημα που καθημερινά μας φέρνει αντιμέτωπους με δύσκολες καταστάσεις».