Προσήχθη στο Α.Τ. ο Μητροπολίτης Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία για τους Χαιρετισμούς

Gazzetta team
Προσήχθη στο Α.Τ. ο Μητροπολίτης Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία για τους Χαιρετισμούς
Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία, ενώ του έγιναν αυστηρές συστάσεις για πλήρη τήρηση των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό. Οργισμένος ο δήμαρχος, έστειλε αυστηρό μήνυμα.

Έξαλλοι είναι στην τοπική κοινότητα των Κυθήρων με το... αντάρτικο του Μητροπολίτη, που άνοιξε κανονικά, χθες, την εκκλησία, για να τελέσει τους Χαιρετισμούς, παρά τις απαγορεύσεις λόγω του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του έγιναν αυστηρές συστάσεις για πλήρη τήρηση των απαγορεύσεων που ορίζει ο νόμος.

Έξαλλος, δε, εμφανίζεται και ο δήμαρχος του νησιού με τον Μητροπολίτη.

«Η καθολική εφαρμογή των νόμων, ειδικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή όπως αυτή της πανδημίας, απαιτείται από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη θέση ή το αξίωμα που κατέχουν. Σεβόμαστε και τιμούμε τον Μητροπολίτη μας, όμως η κωδωνοκρουσία των ναών και η ανοικτή τέλεση Ιερών Ακολουθιών είναι παράνομες και συνεπώς κατακριτέες ως πράξεις.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με την πίστη, αφού όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ''δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί''.

Ζητάμε από όλους τους πολίτες ευλαβική τήρηση των νόμων, προκειμένου να βγούμε αλώβητοι από αυτήν τη δοκιμασία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα τηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Χρέος των ταγών της Εκκλησίας είναι να εντείνουν τις προσευχές τους, τηρώντας, όμως, τον νόμο και χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πιστών», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο δήμαρχος του νησιού, Στράτος Χαρχαλάκης.

Παράλληλα, ο Στράτος Χαρχαλάκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στο νησί εάν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, καλώντας τον κόσμο να πειθαρχεί στα μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, αρκετός κόσμος αποπειράθηκε να φτάσει στα Κύθηρα παρά το γεγονός ότι δεν είχε την αντίστοιχη βεβαίωση από την εφορία. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις πολιτών που δοκίμασαν ακόμη να βάλουν και «μέσον» για να πάνε στα Κύθηρα, χωρίς, πάντως, επιτυχία, καθώς συνάντησαν σθεναρή αντίδραση από τις τοπικές αρχές και ξεκάθαρη άρνηση.