Παράταση μιας βδομάδας στη λειτουργία των ξενοδοχείων σε νησιά που διαμένουν εκπαιδευτικοί

Gazzetta team
Παράταση μιας βδομάδας στη λειτουργία των ξενοδοχείων σε νησιά που διαμένουν εκπαιδευτικοί
Παράταση της λειτουργίας κατά μία εβδομάδα των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές αναμένεται να προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδειας, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Μάνο Κόνσολα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε νησιά και αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το πρόβλημα εστιάζεται σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου.

Από το υπουργείο, λοιπόν, έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει μία χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πρόβλημα, ώστε μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας να βρεθεί οριστική λύση για όλους.

Θυμίζουμε, πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Ελλάδα ως τα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορoνοϊού.