Ιταλοί στη Σκιάθο κάνουν βόλτες ανέμελοι

Gazzetta team
Ιταλοί στη Σκιάθο κάνουν βόλτες ανέμελοι
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία προχώρησε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζούμας κατήγγειλε ότι τουρίστες κάνουν παράνομα βόλτες στο νησί, ανάμεσα στους οποίους είναι και δύο Ιταλοί, οι οποίοι περιφέρονται παντού. Παρά το γεγονός ότι έκλεισαν τα ξενοδοχεία λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, οι δύο Ιταλοί έμειναν παράνομα σε μία πανσιόν και στη συνέχεια ζήτησαν να φιλοξενηθούν από μία οικογένεια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο Δήμαρχος του νησιού του Παπαδιαμάντη, είπε χαρακτηριστικά:

«Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι. Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν. Παράλληλα, τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε»..

Συνεχίζοντας είπε πως την Πέμπτη τον πήρε τηλέφωνο μία οικογένεια για να τον ρωτήσει, αν μπορεί να τους νοικιάσει το σπίτι και προφανώς ο κ. Τζούμας ήταν αποτρεπτικός!..

Ακόμα είπε πως υπάρχουν επισκέψεις στο νησί από διάφορες χώρες. «Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. Έχουμε επισκέπτες που είτε αδιαφορούν είτε δεν γνωρίζουν. Στείλαμε επιστολές σε υπουργεία ζητώντας την απαγόρευση επικοινωνίας με την Σκιάθο με ελεύθερη όμως διακίνηση προϊόντων. Είμαστε ανοχύρωτοι και δεν υπάρχει υποδομή στο κέντρο υγείας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα. Δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγκτικός. Συζητούσαμε με τον Λιμενάρχη πώς θα διαμορφώσουμε έναν χώρο για να γίνεται ένας έλεγχος από που έρχονται οι επισκέπτες», κατέληξε χαρακτηριστικά.