Κορονοϊός: Άλλα 21 τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύνολο 352

Gazzetta team
Κορονοϊός: Άλλα 21 τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύνολο 352
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως υπάρχουν 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει, πλέον, τα 352.

Άλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε πως υπάρχουν στην Ελλάδα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, o οποίος έκανε τον καθιερωμένο απολογισμό του τελευταίου 24ώρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει, πλέον, τα 352 στη χώρα μας.

Όπως τόνισε από το υπουργείο Υγείας, 51 από αυτά είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 65 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι εννέα είναι σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Πρόσθεσε, δε, πως το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ σημείωσε ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, νωρίτερα, ο κος Τσιόδρας συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου, η οποία έγινε, προκειμένου να εξεταστεί η στάση της Εκκλησίας στο θέμα του κορονοϊού.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δε, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου και διευκρίνισε ότι ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Το πρωί της Δευτέρας, θυμίζουμε, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Από την Τετάρτη, όπως προαναφέρθηκε, θα έχουμε κλείσιμο και των εμπορικών καταστημάτων, με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

H ίδια, δε, διέψευσε τις πληροφορίες για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας -όπως στην Ιταλία- ενώ έκανε γνωστό ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία.

Ένα ακόμη μέτρο, μάλιστα, είναι και η υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση για 14 ημέρες όλων όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.