Προπηλάκισαν άγρια και κράτησαν όμηρο στο αυτοκίνητό του καθηγητή του ΑΠΘ

Gazzetta team
Προπηλάκισαν άγρια και κράτησαν όμηρο στο αυτοκίνητό του καθηγητή του ΑΠΘ
Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταγγέλλει άγριο προπηλακισμό και... ομηρία από ομάδα ατόμων!

Άγριο προπηλακισμό και ομηρία στο αυτοκίνητό του καταγγέλλει πως υπέστη ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Γούναρης.

Όπως λέει, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, πιθανότατα φοιτητές, ενώ βρισκόταν στο αμάξι του, εντός του πανεπιστημίου.

Ο κος Γούναρης περιέγραψε το περιστατικό με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας πως «με είχαν προειδοποιήσει πως θα έρθει η σειρά μου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα εξαγριωμένα άτομα κάθισαν πάνω στο αυτοκίνητό του και δεν τον άφηναν να φύγει για 45 λεπτά, ενώ του φώναζαν να παραιτηθεί.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας φαίνεται πως είναι η δρομολόγηση, από τον ίδιο, της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών του τμήματος, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα φοιτητών.

Καταδικάζουν οι οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, καταδικάζοντας τον προπηλακισμό του καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της -σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», προσθέτουν, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».