Συναγερμός στον Έβρο: Ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό

Gazzetta team
Συναγερμός στον Έβρο: Ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό
Κόπηκαν ρεπό και άδειες των αστυνομικών που βρίσκονται στον Έβρο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης μεταβαίνει μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις απειλές της Τουρκίας ότι θα ανοίξει εντελώς τα σύνορα της, «σπρώχνοντας» ουσιαστικά χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν στην Ελλάδα.

Ήδη ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τόσο οι Συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του προσφυγικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι τους, ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα τους ρεπό και ανακαλούνται οι άδειες, επειδή στην περιοχή της Αδριαμνούπολης αυτή την στιγμή και ενδεχομένως σε άλλες αργότερα, εμφανίζονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα εκατοντάδες πρόσφυγες με σκοπό να περάσουν στην χώρα μας.

Νωρίτερα 300 πρόσφυγες νεαροί στην ηλικία βρέθηκαν αρχικά στην Αδριανούπολη με λεωφορεία τα οποία μάλιστα όπως δήλωσαν οι ίδιοι τους μετέφεραν δωρεάν από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μέσω του τουρκικού τελωνείου στις Καστανιές προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Αποτράπηκε όμως η προσπάθεια τους από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκεί έχει φτάσει και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.