Το ένα παιδί της 38χρονης είναι το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Gazzetta team
Το ένα παιδί της 38χρονης είναι το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα
Μητέρα και παιδί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τη γυναίκα να βρίσκεται σε καραντίνα.

Μια 38χρονη από την Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην χώρα μας, όπως έγινε χτες γνωστό.

Η γυναίκα επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Ωστόσο και το ένα εκ των παιδιών της βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό και είναι το δεύτερο κρούσμα στην χώρα μας.

Μητέρα και παιδί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τη γυναίκα να βρίσκεται σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί πήγε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο, το 105ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης το οποίο είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Νικόλαο Μπίντα θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους και αν δώσει το πράσινο φως η ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης το σχολείο αύριο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Σπύρος Σαράφης ανέφερε ότι στο άκουσμα ότι το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα αφορά την κοινότητα του σχολείου, υπήρξε σχετική αναστάτωση, όμως σύντομα επικράτησε ψυχραιμία καθώς όπως είπε όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των σχολείων. Συνιστούμε ψυχραιμία και ενημερώνουμε για τα πάντα τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και το σχολείο θα ξαναλειτουργήσει την Παρασκευή», δήλωσε στο thestival.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κρίθηκε ως «χώρος υψηλού κινδύνου» και απολυμάνθηκε, καθώς, μετά το ταξίδι της στο Μιλάνο, το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε η 38χρονη με τον κοροναϊό.