Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την ΑΣΟΕΕ και η νέα εκδοχή για το περιστατικό (pics)

Gazzetta team
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την ΑΣΟΕΕ και η νέα εκδοχή για το περιστατικό (pics)
Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia, ο αστυνομικός ενώ είχε το υπηρεσιακό του κράνος, προπηλάκισε μικροπωλητή.

Μία νέα εκδοχή που περιλαμβάνει λίγα στοιχεία από κάθε μία που είχαμε ακούσει από χθες το απόγευμα, είδε το φως της δημοσιότητας στο Indymedia και φέρει την υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ και Αλληλέγγυοι/ες».

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο που αναρτήθηκε στην σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όλα έγιναν ως εξής...

«Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αντιληφθήκαμε ένα άτομο να σταθμεύει τη μηχανή του μπροστά από τους πάγκους των μικροπωλητών στην κεντρική είσοδο της ΑΣΟΕΕ (ντυμένος με πολιτικά ρούχα έχοντας μόνο το υπηρεσιακό του κράνος), και να προπηλακίζει μετανάστη μικροπωλητή, μεταξύ άλλων λέγοντάς του " Δικά σου τα τσιγάρα; Πάρτα και φύγε από την σχολή".

Όταν του ζητήθηκε ο λόγος απάντησε ότι είναι από την ελληνική αστυνομία, βάζοντάς το στα πόδια. Μέσα στον πανικό του πέταξε το υπηρεσιακό του κράνος και αυτοεγκλωβίστηκε σε ένα μικρό διάδρομο του κάτω προαυλίου της ΑΣΟΕΕ.

Εκείνη την ώρα αντανακλαστικά τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο, βγάζοντας την ασφάλεια και άρχισε να σημαδεύει τα πρόσωπα των αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων, φωνάζοντας "Κάντε πίσω, θα το χρησιμοποιήσω". Ταυτόχρονα, ως άμεσο αντανακλαστικό στην θέα του όπλου, ομάδα συντρόφων έσπασε την μηχανή του».

Μεταξύ άλλων στη συνέχεια, αναφέρει: «Το εν λόγω σκηνικό διήρκησε περίπου 5 λεπτά κατά την διάρκεια των οποίων ο επίδοξος "Κορκονέας" με το ελεύθερο χέρι του χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλέσει ενισχύσεις φωνάζοντας και κλαίγοντας στους συναδέλφους του: "Ρε βλάκες ελάτε για βοήθεια δεν αντέχω άλλο"».