Μακελειό στη Βάρη: Η μία σύζυγος λέει πως δεν θυμάται που μένει (vid)

Gazzetta team
Μακελειό στη Βάρη: Η μία σύζυγος λέει πως δεν θυμάται που μένει (vid)
Η επιθυμία να δουν τα παιδιά τους, που έμεναν στην Ελλάδα από τις γιορτές για να αποφύγουν πιθανές περιπέτειες, φαίνεται πως ήταν η αιτία να εκτελεσθούν οι 44χρονοι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς στη Βάρη.
Οι εκτελεστές των Μαυροβουνίων μαφιόζων για να φτάσουν στον εντοπισμό τους, παρακολουθούσαν τα παιδιά και τις συζύγους τους, παρά τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν.

Οι τέσσερις εκτελεστές, προέρχονται από την αντίπαλη φατρία "Καβάτσκι" ή τουλάχιστον από εκεί έλαβαν την εντολή των συμβολαίων θανάτου. Ταξίδεψαν στη χώρα μας πιθανότατα οδικώς, ύστερα από πληροφορίες μετακίνησης γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια της αστυνομίας.

Στους προσανατολισμούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι μήπως τα στοιχεία έφτασαν στους εκτελεστές από τη μαφία στη χώρα μας, γιατί στα νότια προάστια της Αττικής μένουν πολλοί Μαυροβούνιοι, Σέρβοι και Κροάτες.

Για τον εντοπισμό των εκτελεστών ψάχνουν στοιχεία από μεθοριακούς σταθμούς, ακόμη και από αεροδρόμια, επιχειρώντας να εντοπίσουν ύποπτα άτομα που μπήκαν στη χώρα.

Το περίεργο περιστατικό στην Γλυφάδα

Οι αστυνομικοί εξετάζουν παράλληλα ένα περιστατικό στη Γλυφάδα προ ημερών, όταν τρία άτομα είχαν έρθει στα χέρια με έναν Έλληνα σε καφετέρια της περιοχής για την αρπαγή του... μπουφάν του.

Εκείνος τους είχε καταδιώξει, ειδοποιώντας την Αστυνομία, όταν τον απείλησαν με πιστόλι. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν και ο ένας πέταξε το πιστόλι, ενώ ο άλλος το είχε στην κατοχή του. Και τα δύο πιστόλια είχαν... αποξεσμένους αριθμούς.

Ο ένας δήλωσε Σέρβος και οι άλλοι δύο Κροάτες, πήγαν στο Αυτόφωρο να δικαστούν, πήραν προθεσμία, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν δηλώσει οι δύο Κροάτες ήταν πλαστά και από τα αποτυπώματά τους προέκυψε ότι ήταν Σέρβοι σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποθέσεις ναρκωτικών όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Το περίεργο στην ιστορία είναι, ότι οι γυναίκες των δολοφονημένων ρωτήθηκαν από την αστυνομία για το πού μένουν εδώ και είπαν πως δεν θυμούνται... Είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί θέλουν να κρύψουν κάτι. Ωστόσο αυτό το "δεν θυμάμαι που μένω", δεν γίνεται πιστευτό από τη Δίωξη.

Όμως η μία παραδέχθηκε πως ήξερε ότι ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος φυγάς, αλλά και οι δύο δήλωσαν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την εμπλοκή τους στη μαφία του Μαυροβουνίου. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι τα θύματα είχαν τουλάχιστον δύο σπίτια όπου διέμεναν και προσπαθούν να τα εντοπίσουν, εκτιμώντας ότι εκεί θα βρουν στοιχεία και πιθανώς οπλισμό που θα βοηθήσουν στην έρευνά τους.