Νέα ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας: Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες (vid)

Gazzetta team
Νέα ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας: Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες (vid)
Η επέλαση της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ και θα παραμείνει σε εξέλιξη μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo.

Ξεκίνησε τη κίνησή του προς τα νότια της Κρήτης το Αφρικανικό χαμηλό, που το πρωί της Τρίτης 14/01 βρίσκεται στις ακτές της Λιβύης.

Κατά τις επόμενες ώρες, βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα της Τρίτης 14/01 προς Τετάρτη 15/01 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης 15/01, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την ίδια ημέρα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη 16/01, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 15/01.

Το meteo τονίζει ότι τα Αφρικανικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα.

Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τις συνήθεις Μεσογειακές υφέσεις και κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Ως αποτέλεσμα, πέρα από τα φαινόμενα τις κακοκαιρίας, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.