Τι ισχύει με την πρόγνωση για -10 βαθμούς στο νέο κύμα κακοκαιρίας (pics)

Gazzetta team
Τι ισχύει με την πρόγνωση για -10 βαθμούς στο νέο κύμα κακοκαιρίας (pics)
Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε εξηγήσεις για την πρόβλεψη του σχετικά με μεγάλο κύμα ψύχους που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες, η πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας...

Σε αυτή αναφερόταν σε θερμοκρασίες -10 και -12 βαθμών κελσίου στα όρια της Αττικής, όμως κάποιοι παρερμήνευσαν την εκτίμησή του, θεωρώντας πως αυτή θα είναι η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος φρόντισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, λέγοντας πως αυτή δεν αφορά την επιφάνεια του εδάφους και συγκεκριμένα τα 2 μέτρα πάνω από αυτό όπου μετράμε την θερμοκρασία, αλλά την ελεύθερη ατμόσφαιρα στα 1500 μέτρα ύψος πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας.

Αναλυτικά οι διευκρινήσεις που έδωσε μέσω ποσταρίσματος που έκανε στο Facebook...

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Για να μην υπάρχει σύγχυση και μιας και αρκετές ειδησεογραφικές σελίδες δημοσίευσαν την εκτίμησή μου για το νέο ισχυρό ψυχρό κύμα που αναμένω στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα που διανύουμε, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η θερμοκρασία των -10 με -12 βαθμών κελσίου που ανέφερα στην ανάρτησή μου, δεν αφορά την επιφάνεια του εδάφους και συγκεκριμένα τα 2 μέτρα πάνω από αυτό όπου μετράμε την θερμοκρασία, αλλά την ελεύθερη ατμόσφαιρα στα 1500 μέτρα ύψος πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, επίπεδο όπου εξετάζουμε την θερμοκρασία των αερίων μαζών και μέσω του οποίου μπορούμε να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί κάτω χαμηλά που μας ενδιαφέρει. Αν και το διευκρίνισα στην ανάρτησή μου, δυστυχώς είδα τίτλους "-12 βαθμοί στην Αθήνα" κτλ....

Από τη μία πλευρά θα πω μπράβο για την αναπαραγωγή της δημοσίευσής μου με σκοπό να υπάρχει μία ετοιμότητα σε περίπτωση που επαληθευτεί αυτό το σενάριο, απ την άλλη όμως θα τονίσω να είμαστε προσεκτικοί πως μεταφέρουμε τα γραφόμενα του άλλου γιατί εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση ή ακόμα και πανικός, όπου πιστέψτε με σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο. Μεταξύ μας το ίδιο πιστεύω και για τους ανθρώπους που πήραν την είδηση και την αναπαρήγαγαν, απλά από κεκτημένη ταχύτητα "προσπέρασαν" τις λεπτομέρειες που όμως κάνουν συχνά την διαφορά.

Όπως και να έχει ας μείνουμε στην ουσία η οποία λέει να υπάρχει μία ετοιμότητα για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα μιας και όπως όλα δείχνουν ο Γενάρης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη σε ότι αφορά τις επιδόσεις του στον Χειμώνα.

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα και μια ακόμη πιο υπέροχη εβδομάδα!»