Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών: «Χρυσές» δουλειές με κλεμμένα οχήματα (pics)

Gazzetta team
Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών: «Χρυσές» δουλειές με κλεμμένα οχήματα (pics)
«Χρυσές» δουλειές έκανε ο 39χρονος ιδιοκτήτης μάντρας ανταλλακτικών για Ι.Χ. αυτοκίνητα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ, στην περιοχή Σκαλιστήρη Ασπροπύργου.

Ο 39χρονος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, κλοπές οχημάτων και πλαστογραφία, καθώς και για παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην ανωτέρω μάντρα με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να πουλήσουν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Από την έρευνα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αμαξώματα και εξαρτήματα οχημάτων, καθώς και πλήθος εργαλείων πρόσφορων για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Εξιχνιάσθηκαν 33 κλοπές ΙΧ

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων έφεραν αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο όπου διαπίστωσαν υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Να σημειώσουμε, ότι ο 39χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: reader.gr