Ελένη Τοπαλούδη: Έκανε άσεμνη χειρονομία ο ένας από τους κατηγορούμενους (pic)

Gazzetta team
Ελένη Τοπαλούδη: Έκανε άσεμνη χειρονομία ο ένας από τους κατηγορούμενους (pic)
Ο ένας από τους κατηγορούμενους στην δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε άσεμνη χειρονομία.

Προκλητικός ήταν ο ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, κατά την μεταγωγή του στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας κατηγορούμενος ξεπέρασε κάθε όριο υψώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο ενώ κοίταζε με προκλητικό τρόπο τους δημοσιογράφους αλλά και όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Λιμενικός για Τοπαλούδη: «Την πέταξαν στη θάλασσα ζωντανή!»

Ο άνθρωπος που οι ενέργειες του αποκάλυψαν ταχύτατα τους δράστες αλλά και κρίσιμα στοιχεία του εγκλήματος σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στην δίκη, για όσα συνέβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας σε παραλία της Ρόδου.
Ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός, μέλος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Σώματος, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί για την αυτοθυσία του στη διάσωση μεταναστών από τις τοπικές αρχές της Ρόδου, αναφέρθηκε σε όσα έκανε για να εξιχνιαστεί γρήγορα η υπόθεση η οποία ξεκίνησε με την σορό "άγνωστης γυναίκας" να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Λίνδου.

Ο κ. Ζόβας ταυτοποίησε την σορό από το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της, απευθυνόμενος σε ιδιοκτήτες μαγαζιών για τατουάζ και αμέσως άρχισε να συλλέγει υλικό καμερών καθώς τα χτυπήματα που έφερε η 21χρονη δεν άφηναν καμία αμφιβολία ότι είχε ενώπιον του ένα έγκλημα.

Από τους δρόμους έξω και γύρω από το σπίτι που έμενε η Ελένη Τοπαλούδη ο μάρτυρας συνέλλεξε υλικό που τον οδήγησε στον νεαρό, αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο. Από την μαρτυρία του νεαρού οδηγήθηκε στον δεύτερο κατηγορούμενο αλλά και στον τόπο του βασανισμού και βιασμού της Ελένης και ακολούθως στο σημείο που μετά την κατακρήμνιση της εξαντλημένης και βαριά χτυπημένης φοιτήτριας, πέταξαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος .

Αναφερόμενος στο διαμέρισμα που η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε ο λιμενικός είπε αρχικά πως «αν είναι η μητέρα μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι». Στην συνέχεια και καθώς η μητέρα της φοιτήτριας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας είπε πως η κοπέλα πάλεψε σκληρά για την ζωή της. «Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω .. Είχε παντού αίματα ... Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». Είπε επίσης πως θεωρεί ότι αν η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου είχε φυσιολογική ακοή θα πρέπει να άκουγε στον κάτω όροφο τις φωνές της φοιτήτριας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει από κοινού να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει... Την χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο».

Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη... Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...»

Ο μάρτυρας που δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως Έδρας, της προέδρου και της Πολιτικής Αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου.

Με την λήξη της σημερινής διαδικασίας ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».