Κατεβαίνουν οι αφίσες για τις αμβλώσεις από το μετρό!

Gazzetta team
Κατεβαίνουν οι αφίσες για τις αμβλώσεις από το μετρό!
Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατεβαίνουν όλες οι αφίσες για τις αμβλώσεις στο μετρό της Αθήνας!

Μετά τον σάλο με τις αφίσες ενάντια στις αμβλώσεις στο μετρό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να κατέβουν όλες!

Στελέχη του υπουργείου, δε, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Στο Μετρό δεν νοείται διαφημιστική δραστηριότητα που θίγει δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων και ειδικά των γυναικών».

Για την τοποθέτηση των διαφημιστικών αφισών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από απλό κόσμο και επιβάτες του μετρό, το υπουργείο θα διεξάγει σχετική έρευνα...

Νωρίτερα, η ΣΤΑΣΥ είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Lifo, πως το διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας έκρινε πως οι αφίσες δεν προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, συγκρίνοντάς τες, μάλιστα, με τις αφίσες για το Athens Pride, η ανάρτηση των οποίων επιτρέπεται τα τελευταία χρόνια.

Όπως τονίζεται, το κριτήριο, για να απορριφθεί μια πρόταση για πληρωμένη διαφήμιση, είναι το κατά πόσο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και στη συγκεκριμένη καμπάνια «Άσε με να ζήσω», οι αρμόδιοι έκριναν πως δεν υπάρχει τίποτα το προκλητικό. «Η συγκεκριμένη αφίσα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό της, κρίθηκε από το εμπορικό τμήμα ότι δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δε, η καμπάνια είναι πληρωμένη από τον Κοινωφελή Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να αποσυρθεί, η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Τότε, οι κύκλοι της ΣΤΑΣΥ, μάλιστα, επέλεξαν να αναφερθούν στο gay parade, σημειώνοντας πως όταν είχε διαφημιστεί στο μετρό «υπήρξαν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά», αλλά οι διαφημίσεις δεν αποσύρθηκαν. «Το ίδιο συνέβη και για διαφημίσεις του κινήματος των vegan», συνέχισε η ίδια πηγή, καταλήγοντας πως η «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» έχει δεχθεί και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών...