Video και φωτογραφίες ντοκουμέντα από την εκκένωση των δύο κτιρίων στο Κουκάκι (pics & vids)

Gazzetta team
Video και φωτογραφίες ντοκουμέντα από την εκκένωση των δύο κτιρίων στο Κουκάκι (pics & vids)
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης των δύο κτιρίων στο Κουκάκι, που ανακατέλαβαν χθες αντιεξουσιαστές και εκκενώθηκαν (ξανά) μέσα σε 2,5 ώρες...

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης των δύο κτιρίων στο Κουκάκι, που ανακατέλαβαν χθες αντιεξουσιαστές και εκκενώθηκαν μέσα σε 2,5 ώρες, έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ολόκληρη η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο της οδού Ματρόζου 45, αλλά και οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών με πέτρες, καδρόνια και μπογιές.

Στο δεύτερο φαίνεται η επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου, για την οποία δεν είχαμε εικόνες από κοντά.

Θυμίζουμε, χθες, αργά το μεσημέρι, περίπου 30 αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στο σφραγισμένο κτίριο της οδού Ματρόζου 45 και άλλοι 20 σε αυτό της οδού Παναιτωλίου 21. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν μέσα και στα δύο κτίρια, τα οποία είχε εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ τον Δεκέμβριο, και τα ανακατέλαβαν.

Λίγα λεπτά μετά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή και στις 19:00 ξεκίνησαν την προσπάθεια εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου.

Περίπου μία ώρα μετά, εισήλθαν στο κτίριο και στις 20:30 συνέλαβαν τα πέντε άτομα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και μία ανήλικη, που, όπως αποδείχθηκε, είναι η 16χρονη κόρη ενός πολύ γνωστού ηθοποιού, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή σειρά τηλεοπτικού καναλιού, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία), που ήταν μέσα. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του σπιτιού, ενώ δέχονταν καταιγισμό από αντικείμενα.

Λίγο αργότερα, ανάλογη επιχείρηση στήθηκε και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες).

Ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι είναι και ο κεντρικός «διαχειριστής» τους. Πρόκειται για γνωστό αντιεξουσιαστή, που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές στο παρελθόν και φέρεται να διαχειρίζεται και τις τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Μάλιστα, από τους 21 συλληφθέντες στο Κουκάκι οι 10 είχαν συλληφθεί ξανά, όπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. και απασχολούν τις Αρχές με τη δράση τους.