Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτίρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου (pics & vid)

Gazzetta team
Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτίρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου (pics & vid)
Μετά την εκκένωση του ανακαταληφθέντος κτιρίου στην οδό Ματρόζου, οι άνδρες της ΕΚΑΜ εκκένωσαν και το κτίριο στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι.

Μεγάλη ένταση από το απόγευμα του Σαββάτου έξω από τα δύο κτίρια στο Κουκάκι, στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, όπου, νωρίτερα, θυμίζουμε, αντιεξουσιαστές τα ανακατέλαβαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα κτίρια, ενώ προχώρησαν και σε εννέα προσαγωγές αλληλέγγυων, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και φώναζαν συνθήματα. Υπάρχουν πληροφορίες, δε, που λένε πως η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ έπεσε και αρκετό ξύλο...

Τελικά, λίγο μετά τις 8:30 μ.μ., οι αστυνομικοί, αφού τοποθέτησαν σκάλες από την οδό Κολοκοτρώνη, μπήκαν στο κτίριο της οδού Ματρόζου και συνέλαβαν πέντε άτομα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο.

Από τις 7 μ.μ., εξάλλου, επιχειρούσαν με τροχό οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να μπουν μέσα στο υπό νέα κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου 45 και τα κατάφεραν λίγα λεπτά πριν από τις 8 μ.μ. (7:55 μ.μ.).

Στη συνέχεια, οι άνδρες της ΕΚΑΜ κατευθύνθηκαν στο δεύτερο κτίριο στο Κουκάκι, στην οδό Παναιτωλίου 21. Εντός του εν λόγω κτιρίου, το οποίο εκκενώθηκε λίγο πριν από τις 10 μ.μ., βρίσκονταν 8 άτομα, και συγκεκριμένα 5 άνδρες και 3 γυναίκες, που επίσης συνελήφθησαν.

Την ίδια στιγμή, δε, οι καταληψίες πετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις μπογιές, πέτρες, καδρόνια, ακόμη και έπιπλα, όπως ειπώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Έξι αστυνομικοί φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, με συνολικά 50 άτομα να πηγαίνουν στα δύο κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.