Συγγνώμη Τζιτζικώστα για τα άστοχα αστεία με τον... Σειρηνάκη σε γυναίκες της Περιφέρειας (vid)

Gazzetta team
Συγγνώμη Τζιτζικώστα για τα άστοχα αστεία με τον... Σειρηνάκη σε γυναίκες της Περιφέρειας (vid)
Μετά την κατακραυγή για τα -τουλάχιστον άστοχα- αστεία του περί... Σειρηνάκη σε γυναίκες της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε συγγνώμη.

Συγγνώμη για τους σεξιστικούς αστεϊσμούς του σε γυναίκες της Περιφέρειας ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τον θόρυβο, που προκάλεσαν οι αναφορές του στον... Σειρηνάκη!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και με αφορμή την κατασκευή στούντιο κινηματογράφησης στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος του Film Office του οργανισμού ζήτησε χαριτολογώντας από τον περιφερειάρχη να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Σε μια -παντελώς αποτυχημένη- προσπάθειά του να αστειευτεί, λοιπόν, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ρώτησε τις εργαζόμενες σε τι είδους ταινίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν, προσθέτοντας: «Προσέξτε τι θα πείτε. Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη».

Ακολούθησε, όπως είναι φυσικό, παγωμάρα εκ μέρους των γυναικών...

Λίγες ώρες αργότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, τόνισε για το γεγονός: «Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε. Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας "χιούμορ"».

Την Πέμπτη, λοιπόν και μετά τις αντιδράσεις, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», τόνισε.