Έξαλλοι οι οδηγοί στην εθνική οδό: «Μας εγκατέλειψαν για 5 ώρες, παιδιά έκλαιγαν» (vids)

Gazzetta team
Έξαλλοι οι οδηγοί στην εθνική οδό: «Μας εγκατέλειψαν για 5 ώρες, παιδιά έκλαιγαν» (vids)
Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται σε χαμηλές ταχύτητες. Οργισμένοι οι οδηγοί για την απίστευτη ταλαιπωρία τους, 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα...

Σταδιακά και μετ' εμποδίων αποσυμφορείται η Εθνικής Οδός Αθηνών-Λαμίας, η οποία είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα από το ύψος των διοδίων Αφιδνών με απόφαση της Τροχαίας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία «Ζηνοβία», που πλήττει τη χώρα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Η ταλαιπωρία, ωστόσο, θα μείνει αξέχαστη για εκατοντάδες οδηγούς, που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από 4 ώρες...

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπαν δύο οδηγοί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μέσα από τα οχήματά τους...

Ο κος Ευάγγελος Ζιαζιάς, που βρισκόταν στο ρεύμα προς Αθήνα, είπε: «Βρισκόμαστε στον κεντρικότερο δρόμο της χώρας μας, 40 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας μας και είμαστε εγκαταλελειμμένοι εδώ και 4,5 ώρες μέσα στο χιόνι, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία προσπάθεια από ότι έχουμε αντιληφθεί όλοι όσοι είμαστε εγκλωβισμένοι, να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε και να φύγουμε».

«Εγώ απεγκλωβίστηκα από τον κόμβο προς Ωρωπό και έρχομαι σιγά σιγά προς την Αθήνα, αλλά στο ρεύμα της ανόδου γίνεται ένας χαμός. Ο απεγκλωβισμός μου έγινε περίπου μετά από πέντε ώρες. Είμαστε τέσσερις λωρίδες ο ένας δίπλα στον άλλο, φανταστείτε πόσα αυτοκίνητα. Με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, που μετά από μερικές ώρες άρχισαν να κλαίνε και να δυσανασχετούν. Είναι τραγική η κατάσταση, δεν θέλω να υπερβάλλω. Οι άνθρωποι οι οποίοι διαχειρίζονται ένα τόσο σοβαρό θέμα, στην πρώτη κακοκαιρία που έγινε στον τόπο μας, φάνηκαν να είναι τόσο ανίκανοι να μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Λυπάμαι πάρα πολύ», συμπλήρωσε

Καταγγέλλει ότι δεν ήρθε κανείς υπεύθυνος και δεν είχε καμία ενημέρωση, παρά μόνο ρωτούσε ο ένας οδηγός τον άλλο. «Εν όψει του 2020 μια ευρωπαϊκή χώρα, η πατρίδα μου, να αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση σε ένα πολύ απλό πρόβλημα, που απλώς ήθελε κοινή λογική και προγραμματισμό, τίποτα παραπάνω».

Η κα Ειρήνη Χατζησταυροπούλου ήταν εγκλωβισμένη για πάνω από 3 ώρες, λέγοντας: «Είναι κρίμα από τον Θεό αυτή η ταλαιπωρία. Είδαμε αυτοκίνητα που έμειναν στον δρόμο για δύο πόντους χιόνι. Δεν υπήρχε λόγος να βάλουν αλυσίδα από Χαλκίδα και μετά, το χιόνι δεν ήταν πάνω από πέντε πόντους. Δεν είχαμε καμία ειδοποίηση, προσπαθούσαμε να μιλήσουμε με την τροχαία Καπανδριτίου και ήταν συνέχεια κατειλημμένο.

Σε λιγότερο από 500 μέτρα αφότου βγήκαμε στην εθνική οδό σταματήσαμε Κάποια αυτοκίνητα έμειναν είτε από ηλεκτρολογικά προβλήματα είτε ή από βενζίνη, γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα μείνεις τέσσερις ώρες στην εθνική οδό. Αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους βοηθήσει;».

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ, αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία.

Στη Μαλακάσα δημιουργήθηκαν νωρίτερα ουρές χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να παραμένουν ακινητοποιημένοι για ώρες.

Στην περιοχή η Νέα Οδός ανέπτυξε 80 εκχιονιστικά, ενώ μηχανήματα έστειλε και η Περιφέρεια Αττικής.

Επί τόπου έσπευσε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Δύσκολες είναι επίσης οι συνθήκες στην Υλίκη, αλλά και στο Μαρτίνο, όπου η κακοκαιρία είναι έντονη. Νωρίτερα, πάνω από 20 λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Είναι βασικό όσοι ταξιδέψουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.