Ο μεσίτης που κλωτσούσε τον Ζακ Κωστόπουλο κατηγορείται ότι έριξε γροθιά σε δημοσιογράφο! (pics)

Gazzetta team
Ο μεσίτης που κλωτσούσε τον Ζακ Κωστόπουλο κατηγορείται ότι έριξε γροθιά σε δημοσιογράφο! (pics)
O μεσίτης, που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο, αναγνωρίστηκε από δημοσιογράφο ως ο δράστης της επίθεσης εναντίον της το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου!

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», Αφροδίτη Φράγκου, κατήγγειλε ότι ο μεσίτης Θ.Χ., που μαζί με τον κοσμηματοπώλη κλότσησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο, της επιτέθηκε και της έριξε γροθιά στο σαγόνι, στο ίδιο ακριβώς σημείο, δε, όπου έπεσε νεκρός ο ακτιβιστής!

Όπως είπε στην Εφημερίδα των Συντακτών η κα Φράγκου, «στις 18:15 περνούσα από την οδό Γλάδστωνος, όπου είδα τη ζωγραφιά-στένσιλ, που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου από ακτιβιστές και ακτιβίστριες στη μνήμη του Ζακ/Ζάκι, να είναι καλυμμένη με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με τον δικέφαλο αετό, που έγραφαν ''Δικαιοσύνη για όλους'', προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για απονομή δικαιοσύνης στον θάνατο του Ζακ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να αφαιρώ τα αυτοκόλλητα και τη στιγμή που ξεκολλούσα το τρίτο, κάποιος με τράβηξε φωνάζοντάς μου ότι αυτό που κάνω είναι φασιστικό...».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, μάλιστα, η Αφροδίτη Φράγκου, όταν αντέδρασε δέχτηκε μέσα σε δευτερόλεπτα γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Όταν εκείνη τού ανέφερε την ιδιότητά της, εκείνος κατέφυγε σε στοά παρακείμενου κτηρίου...

Η Αφροδίτη Φράγκου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου της έδειξαν φωτογραφίες του προσώπου που είχε κατονομάσει και αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον μεσίτη.

Σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο μεσίτης, με αναρτήσεις του στο Twitter από λογαριασμό με ψευδώνυμο, επιτέθηκε εκ νέου στη δημοσιογράφο με εκφράσεις όπως «φασιστάκι» και «αναρχομπουμπουλινα».

Αντίστοιχη συμπεριφορά είχε και μετά το λιντσάρισμα του Ζακ, όταν, με απανωτές αναρτήσεις, επιχειρούσε να παρουσιάσει το θύμα ως θύτη, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο τύπος αυτοκτόνησε με το σπασμένο γυαλί την ώρα που τον συνέλαβε η αστυνομία όταν σηκώθηκε και έτρεξε εναντίον τους...».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα, βέβαια, αλλά και η εισαγγελική πρόταση, αναφέρει πως ο θάνατος του Ζακ δεν θα επερχόταν αν το θύμα δεν είχε δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, τα οποία συνδέονται με το ισχυρό τραυματικό σοκ και τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου...