Η στιγμή που αστυνομικοί βρέχουν ΑμεΑ έξω από το τμήμα στην Ομόνοια (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που αστυνομικοί βρέχουν ΑμεΑ έξω από το τμήμα στην Ομόνοια (vid)
Στο βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή που αστυνομικοί βρέχουν με λάστιχο ΑμΕΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Ένα βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο αστυνομικοί καταγράφονται να βρέχουν με λάστιχο ΑμεΑ έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Το γεγονός επιβεβαιώνει μάλιστα με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, ενώ το βίντεο δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Documento», η οποία το είχε προαναγγείλει.

Η αστυνομία στην διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι το περιστατικό έχει λάβει χώρα στις 20 Οκτωβρίου και πως οι δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν έπειτα από αναφορά δικηγόρου που έτυχε να είναι παρών.

Αναλυτικά η διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».