«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ για τους εμπρησμούς στο Κολωνάκι (vid)

Gazzetta team
«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ για τους εμπρησμούς στο Κολωνάκι (vid)
Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε στόχους πέραν των Εξαρχείων οι ομάδες των αντιεξουσιαστών, χτυπώντας λίγο μετά τις 3:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας μία από τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες της Αθήνας.

Άγνωστοι, προχώρησαν σε εμπρησμούς στο Κολωνάκι καίγοντας τέσσερα οχήματα σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις οδούς Δημοχάρους, Αγησιλάου και Παπαδήμα.

Τα 4 αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ υλικές ζημιές έχουν υποστεί άλλα 3 παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα. Οι δράστες λειτούργησαν με «επαγγελματικό» τρόπο, καθώς προκάλεσαν τους εμπρησμούς (σ.σ. προσανάμματα με αναμμένα κεριά μαζί) και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και έσβησαν τις φωτιές, ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Την ίδια ώρα, έντονο προβληματισμό προκαλεί στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. η αναβαθμισμένη δράση των κουκουλοφόρων πέραν των Εξαρχείων. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι «χτυπούν» όποτε και όποτε θέλουν, με την Αστυνομία να εμφανίζεται αδύναμη να αντιδράσει ακόμα σε συνοικίες με υψηλή αστυνομική παρουσία.

Πηγή: Reader.gr