Βρέθηκαν μάσκες και... σπαθί «κατάνα» στις έρευνες για τη φονική συμπλοκή στις Θεσπιές (pics & vid)

Gazzetta team
Βρέθηκαν μάσκες και... σπαθί «κατάνα» στις έρευνες για τη φονική συμπλοκή στις Θεσπιές (pics & vid)
Όπλα, αποκριάτικες μάσκες, μέχρι και... σπαθί «κατάνα» βρέθηκαν στις έρευνες της αστυνομίας στις Θεσπιές, μετά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια, γραφεία ιδιωτικών επιχειρήσεων, ένα φορτηγό και ένα αλσύλλιο, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Βοιωτίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κυνηγετικό όπλο με δύο φυσίγγια
  • Αυτοσχέδιο λειόκαννο όπλο χειρός με 6 φυσίγγια
  • Πιστόλι με δύο γεμιστήρες
  • Ξίφος τύπου «ΚΑΤΑΝΑ» συνολικού μήκους 52 εκατοστών
  • Μαχαίρι συνολικού μήκους 17 εκατοστών
  • Δύο σουγιάδες

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βολίδα, θήκη πυροβόλου όπλου, ένας ασύρματος, σπρέι πιπεριού, δύο μάσκες και 66 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Όλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Επτά οι εμπλεκόμενοι, πέντε οι συλλήψεις, σεσημασμένος ο ένας

Επτά είναι, τελικά, τα άτομα, που εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή στις Θεσπιές.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνέλαβαν και τους πέντε εν ζωή εμπλεκόμενους, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομεία των Αθηνών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε βάρος του ενός εμπλεκόμενου (σ.σ. 33χρονος μη τραυματίας) εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 14 μηνών για παράνομη κατοχή και οπλοφορία.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο κάλυκες, δύο βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε εξέλιξη είναι και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Την ίδια ώρα, οι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες της φονικής συμπλοκής παραμένουν σοκαρισμένοι.

«Ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον γιο του άλλου. Στη συνέχεια, ο πατέρας του παιδιού που πυροβολήθηκε όρμησε, πήρε το όπλο και σκότωσε και το παιδί και τον πατέρα του, ενώ τραυμάτισε τον ανιψιό του», περιέγραψε ένας εξ' αυτών στο Star Κεντρικής Λαμίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους επτά εμπλεκόμενους ήταν συγγενείς και πρώην συνεργάτες, ενώ οι τρεις από τους συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία.

Πηγή: reader.gr