Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο, βροχή μολότοφ στο κέντρο της Πάτρας (pics & vids)

Gazzetta team
Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο, βροχή μολότοφ στο κέντρο της Πάτρας (pics & vids)
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, αμέσως μετά τη μεγάλη, ειρηνική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εκτεταμένα επεισόδια στην Πάτρα, με πάνω από 30 μολότοφ να πέφτουν στο κέντρο της πόλης. Μπαλκόνι πήρε φωτιά, κινδύνεψε αστυνομικός.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία, περισσότερων από 10.000 διαδηλωτών, στο κέντρο της Αθήνας, για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έκλεισαν πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε υποκατάστημα τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής.

Στις 20:15, δε, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Έγινε χρήση χημικών και υπάρχει ένταση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 500, περίπου, άτομα πήγαν στην πλατεία Εξαρχείων (μετά την πορεία), φόρεσαν κουκούλες και έκαναν την επίθεση.

Λίγο νωρίτερα, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έστησε οδόφραγμα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο, όμως, «έσπασαν» οι αστυνομικοί μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίθεση με πέτρες και σπασμένα κομμάτια μάρμαρο, εξάλλου, πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Σολωμού, πολύ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Η Αθήνα, άλλωστε, θυμίζει... φρούριο, με 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους!

Την εμφάνισή τους στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν κάνει και οι δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ, έχοντας πάρει θέση -για την ώρα- στην οδό Τοσίτσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων, με το συγκεντρωμένο πλήθος να κατευθύνεται προς την οδό Α. Μεταξά.

Από την περιοχή των Εξαρχείων έχουν γίνει μέχρι στιγμής 10 προσαγωγές ατόμων, κυρίως περιμετρικά της πλατείας.

Στην Πάτρα, από την άλλη, είχαμε αρκετά μεγάλη ένταση, με βροχή από μολότοφ και φωτοβολίδες στο κέντρο της πόλης.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, ενώ και ένας αστυνομικός, που έπεσε στις φωτιές και πήρε φωτιά το μπατζάκι του, δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί. Προκλήθηκε, επίσης, φωτιά σε μπαλκόνι. Έχουν γίνει τουλάχιστον δύο προσαγωγές, ενώ, πλέον, η κατάσταση φαίνεται πως έχει εξομαλυνθεί...

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στα περισσότερα αστικά κέντρα της χώρας, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στον Βόλο.

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε στις 18:45 το απόγευμα και σε αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων.