+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που παγιδεύτηκε σε ντουλάπι στο Ίλιον: Καταγγελία παραμέλησης είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που παγιδεύτηκε σε ντουλάπι στο Ίλιον: Καταγγελία παραμέλησης είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που παγιδεύτηκε σε ντουλάπι στο Ίλιον: Καταγγελία παραμέλησης είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του παιδιού» αναφέρει πως είχε δεχθεί καταγγελία για παραμέληση, ενώ ο πατέρας υποστηρίζει πως το παιδί έπαιζε και κλείστηκε κατά λάθος στο ντουλάπι. 

Ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών στο Ίλιον έχασε τη ζωή από ασφυκτικό θάνατο.

Συγκεκριμένα,  λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η 35χρονη μητέρα του παιδιού μετέφερε το παιδί  στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι οι γονείς είχαν βάλει το παιδί για ύπνο κι είχαν πάει στη δική τους κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, εικάζεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπνησε και άρχισε να παίζει.

Ο μικρός φέρεται να μπήκε μέσα σε ένα ντουλάπι - αποθηκευτικό χώρο που υπήρχε κάτω απ’ το κρεβάτι του, αυτό να έκλεισε και να παγιδεύτηκε μέσα.

Τα ξημερώματα οι γονείς -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- μπήκαν στο δωμάτιο του μικρού κι άρχισαν να ψάχνουν, βρίσκοντας το αγοράκι εγκλωβισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του.

Η δραματική περιγραφή του πατέρα: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...»

Συντετριμμένος, ο πατέρας του δυόμισι ετών αγοριού που βρήκε ασφυκτικό θάνατο παγιδευμένο σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Ίλιον, περιγράφει πως έγινε η ανείπωτη τραγωδία. Σύμφωνα με την περιγραφή του κ.Βασίλη Εξαρχόπουλου το αγόρι είχε αντιληφθεί χθες ότι υπήρχε αυτός ο μηχανισμός στο κρεβάτι, ενώ οι γονείς του έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι. Ο πατέρας, όπως ο ίδιος λέει, είχε αφήσει σηκωμένο τον μηχανισμό προκειμένου να διευκολύνει τη μητέρα να τακτοποιήσει πράγματα στον αποθηκευτικό χώρο, αφού η ίδια είχε πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορούσε και εκείνος θα έφευγε νωρίς. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της νύχτας, το αγοράκι που σύμφωνα με τον πατέρα του, κοιμόταν με τους γονείς του, σηκώθηκε και πήγε να παίξει ξανά, όπως αναφέρει το protothema.gr. 

Όπως φαίνεται, τράβηξε ένα λουρί του μηχανισμού με αποτέλεσμα να κλείσει το κρεβάτι και το παιδί να παγιδευτεί

Οι γονείς αντιλήφθηκαν την τραγωδία, όταν η μητέρα σηκώθηκε στις πέντε το πρωί για να ταϊσει το μικρότερο παιδάκι της.

«Συζούμε το τελευταίο διάστημα. Χθες το πρωί, κάναμε γενική καθαριότητα στο σπίτι και το κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας είναι διαιρούμενο, έχει μηχανισμό για αποθηκευτικό χώρο. Ο μικρούλης ανακάλυψε την τρύπα του αποθηκευτικού χώρου χθες το πρωί, γιατί έμπαινε μέσα όταν ο μηχανισμός ήταν σηκωμένος τέρμα πάνω και έμπαινε και έπαιζε, Κρυβόταν, το είδε σαν κρυψώνα. Κατά τις οκτώ το απόγευμα πέσαμε για ύπνο. Επειδή εγώ θα έφευγα πρωί, το βραδάκι σήκωσα τον μηχανισμό λίγο πάνω για να τον βρει η Ιωάννα το πρωί γιατί έχει πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορεί να το ξεχωρίσει για να το σηκώσει μόνη της. Το είχα αφήσει μια απόσταση 50 πόντων», λέει ο Βασίλης Εξαρχόπουλος και συνεχίζει τη δραματική του αφήγηση: «Ο μικρούλης έπεσε μαζί μας για ύπνο στους καναπέδες στο σαλόνι. Προφανώς ξύπνησε, δεν ξέρω τι ώρα μπορεί να σηκώθηκε, είδε εκεί την κρυψώνα που ηταν ανοικτή και το θεώρησε παιχνίδι. Με το που μπήκε μέσα, στον μηχανισμό όταν είναι σηκωμένος κρέμεται ένα λουρί. Η χρήση του είναι βοηθητική, όταν ο μηχανισμός είναι πολύ ψηλά να βοηθάς στο τράβηγμα για να κλείσει. Προφανώς, εκτιμώ, δεν μπορώ να ξέρω, έπιασε το λουρί, ήθελε να βγει και βρηκε στήριγμα το λουρί. Δεν μπορώ να ξέρω. Έτσι κατέβηκε όλο το στρώμα με τον μηχανισμό κάτω και σφράγισε. Η Ιωάννα στις πέντε το πρωί σηκώθηκε για να ταϊσει το άλλο το παιδάκι μας και παρατήρησε ότι ο δυομισι έτων γιος μας δεν ήταν δίπλα της. Άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν τον βρισκεί πουθενα. Βλέπει τον μηχανισμό του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα κλειστό και πάει και το ανοίγει γιατί θυμόταν ότι ήταν ανοικτός. Το σηκώνει και βλέπει το μωρό από κάτω με ανοικτά τα ματάκια του».

Όπως λέει ο κ.Εξαρχόπουλος, το παιδάκι δεν είχε βαπτισθεί γιατί η μητέρα του δεν είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της και έτσι το παιδί ήταν γραμμένο στο όνομα εκείνου. «Το παιδί ήταν στο όνομα του πρώην άντρα της Ιωάννας και περιμέναμε τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσω να το πάρω εγώ, έχουμε κάνει DNA και απλά περιμέναμε την γραφειοκρατία. Περιμένουμε ένα τελευταίο δικαστήριο για να το έπαιρνα στο όνομα μου και να το βάπτιζα», λέει και προσθέτει με απόγνωση: « Άστα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το πήρα νεκρό στα χέρια μου με ανοικτά τα ματάκια του και έτρεξα στην κλινική μπας και το σώσω. Ήταν ήδη αργά, του έκανα μαλάξεις του έβαλα αέρα στο στοματάκι του τα έκανα όλα αυτά αλλά δυστυχώς… Κάποιοι γράφουν χωρίς να ξέρουν, και μιλούν για δολοφονία και πως η μητέρα θα δικαστεί την δολοφονία του μικρού, δεν έχει γινει ακόμη η νεκροτομή του παιδιού μας και γράφουν τέτοιες αηδίες...»

«Άκουσα τη μάνα να σπαράζει, να ουρλιάζει», λέει γείτονας της οικογένειας 

«Ξύπνησα 5 η ώρα να πάω για δουλειά. Άκουσα τη μάνα να σπαράζει, να ουρλιάζει. Κατάλαβα ότι έγινε κάτι πάρα πολύ άσχημο. Δεν ήξερα ποιο κουδούνι να χτυπήσω. Άκουσα μόνο να λέει κάποιος “το παιδί, ακούς; να προλάβουμε το παιδί...”. Άκουγα αυτόν (τον πατέρα) λίγο πιο ψύχραιμο, έλεγε “ηρέμησε, ηρέμησε”. Άκουγα χτυπήματα, σαν παλαμάκια και κατάλαβα ότι ο ένας προσπαθούσε να συνεφέρει τον άλλον (για τους γονείς του μωρού) ή να προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί» λέει μία γειτόνισσα, όπως αναφέρει το reader.gr. 

«Διάβασα στο ίντερνετ ότι τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό αλλά δεν το ξέρω» σημειώνει, καθώς η πρώτη εκτίμηση λέει ότι το παιδάκι πέθανε από ασφυκτικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε μέσα σε ντουλάπι που υπήρχε κάτω από το κρεβάτι του. 

«Επειδή ήταν μια οικογένεια που ακουγόταν και έκαναν φασαρία τα παιδάκια δεν έδωσαν σημασία οι γείτονες στην αρχή» καταλήγει.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: «Είχαμε δεχθεί καταγγελία για παραμέληση του αγοριού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι είχε δεχθεί καταγγελία για παραμέληση του παιδιού από την οικογένεια και ότι ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056” που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης/κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης/κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111», καταλήγει η ανακοίνωση.

Best of internet