Οι εξωφρενικές απαιτήσεις ενός παπά στη Λάρισα για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου

Gazzetta team
Οι εξωφρενικές απαιτήσεις ενός παπά στη Λάρισα για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου
"Ντιρεκτίβα" κατέβασε ιερέας στη Λάρισα για το τί πρέπει να κάνουν οι ενορίτες για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου στη διάρκεια της νηστείας προ των Χριστουγέννων. Μάλιστα τους έστειλε και επιστολή...

Μία γυναίκα από την ενορία που λειτουργεί ο συγκεκριμένος παπάς, διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη, λέγοντας ότι ο παπάς έχει "ταρίφα" και θέλει το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο 2 λίτρων, ποιότητας ΑΑΑ.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και κρασί ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και.... βεβαίως 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου. Όλα αυτά με βάση τη διαμαρτυρία- καταγγελία της όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία».

To κείμενο δόθηκε στο ναό για λογαριασμό του τελετουργικού του Σαρανταλείτουργου, το οποίο θα είναι για την οικογένεια και τους συγγενείς πρώτου βαθμού, γεγονός που σημαίνει ότι συγγενείς, γείτονες και άλλα φιλικά πρόσω­πα θα πρέπει να κάνουν άλλο σαρανταλείτουργο προσφέροντας όλα τα πα­ραπάνω υλικά και φυσικά και άλλα 25 ευρώ.

Μάλιστα στην επιστολή αναφέρει: «Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη, θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λε­φτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα. Κατόπιν θα τα φέρετε μόνο την ημέρα που θα οριστείτε και θα ειδοποιηθείτε από τον ιερέα και μόνο (τηλ.69….)".