Ο μικρός Πέτρος χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να χειρουργηθεί

Gazzetta team
Ο μικρός Πέτρος χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να χειρουργηθεί
Μετά τον Παναγιώτη-Ραφήλ, τη βοήθειά μας χρειάζεται τώρα ο μικρός Πέτρος, που πρέπει να ταξιδέψει και αυτός στη Βοστώνη για να χειρουργηθεί.

Χιλιάδες Έλληνες στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ. Έμπρακτα. Με τρόπο, αν μη τι άλλο, συγκινητικό, που δείχνει ότι, όταν θέλουμε, είμαστε οι καλύτεροι...

Τώρα, όμως, ένα ακόμη παιδί χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Ο λόγος για τον 17χρονο Πέτρο Αθανασιάδη από τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, με το μόνο νοσοκομείο που αναλαμβάνει την περίπτωσή του να βρίσκεται -και αυτό- στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ο μικρός Πέτρος έχει καρδιακή ανεπάρκεια. Έχει κάνει τρία χειρουργεία στο Λονδίνο, έχει προσθέσει τρία μπαλονάκια, δύο στο Λονδίνο και ένα στο Ωνάσειο και δύο στεντ στο Λονδίνο.

Πλέον, το πιο κρίσιμο χειρουργείο, που απαιτείται, προκειμένου να ζήσει με αξιοπρέπεια τα επόμενα χρόνια της ζωής του, είναι η επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας, η οποία πρέπει να γίνει στη Βοστώνη, καθώς κανένα νοσοκομείο δεν το αναλαμβάνει, θεωρώντας το υψηλού ρίσκου.

Το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς οι συνέπειες της ανεπάρκειας στα υπόλοιπα ζωτικά όργανα είναι σοβαρές. Το ήπαρ, για παράδειγμα, λαμβάνει το 20% της καρδιακής παροχής και σε κάθε μείωσή της η παροχή στο ήπαρ μειώνεται ανάλογα.

Όπως και στην περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, όμως, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απέρριψε την αίτησή του και δεν χορηγεί χρήματα (250.000 ευρώ απαιτούνται) για το χειρουργείο του.

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει σε εμάς, σε εσάς, σε όλους μας!

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Πέτρο, μπορείτε να δείτε σχετικές πληροφορίες εδώ.