Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Έποικοι έκλεψαν... ελιές στη νεκρή ζώνη από δέντρα Ελληνοκυπρίων

Gazzetta team
Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Έποικοι έκλεψαν... ελιές στη νεκρή ζώνη από δέντρα Ελληνοκυπρίων
Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη νεκρή ζώνη της κατεχόμενης Αυλώνας, που βρίσκεται μπροστά από τη Δένεια στην περιφέρεια της Μόρφου.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, έγιναν αντιληπτοί έποικοι να κλέβουν ελιές από τα ελαιόδεντρα των νόμιμων ιδιοκτητών τους, Ελληνοκυπρίων.

Το συμβάν αντιλήφθηκε ο κοινοτάρχης της Αυλώνας, Μενέλαος Σάββα, ο οποίος και το κατέγραψε με το κινητό του, ενώ στην περιοχή έφτασαν και μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπόρεσαν να επέμβουν, καθώς, όπως δηλώνουν, δεν έχουν την απαραίτητη εξουσία για να εμποδίσουν τις προκλήσεις εντός της ουδέτερης ζώνης και απλώς ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το philenews.com, μετά την κλοπή, έποικος με τρακτέρ μπήκε στη νεκρή ζώνη για να οργώσει τα χωράφια, που βάσει της συμφωνίας μόνο οι Ελληνοκύπριοι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους δικαιούνται να καλλιεργούν.

Πάντως, ο κοινοτάρχης Αυλώνας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ανάλογες προκλήσεις έλαβαν χώρα και στη Δένεια, όπου με τη συνοδεία του κατοχικού στρατού, Τουρκοκύπριοι γεωργοί εισέβαλαν στα χωράφια των Ελληνοκυπρίων.