Στην τελική ευθεία η υπόθεση Τοπαλούδη: Πότε ξεκινά η δίκη (vid)

Gazzetta team
Στην τελική ευθεία η υπόθεση Τοπαλούδη: Πότε ξεκινά η δίκη (vid)
Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, η δίκη θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Ο εισαγγελέας στο αίτημά του προς τον Άρειο Πάγο για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα ανέφερε πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Το αίτημα έγινε δεκτό από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και έτσι λόγω του οξυμένου κλίματος που υπάρχει στη Ρόδο η δίκη δεν θα διεξαχθεί εκεί.

Ο κ. Κούγιας, ο οποίος υπερασπίζεται τους γονείς της φοιτήτριας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κου Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη είχαν ζητήσει να μην γίνει η δίκη στη Ρόδο για να αποφύγουν τη συναισθηματική φόρτιση.

«Το να βρεθείς στην περιοχή που ένα χρόνο πριν σχεδόν ζούσε, ανέπνεε και δραστηριοποιούνταν και φοιτούσε εκεί η κόρη μας και να περπατάς που περπατούσε και εκείνη είναι ακόμη πιο δύσκολα από ότι να τα έχεις στο μυαλό σου μέσα», είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Άλλωστε κάθε τι που βλέπουμε κι εδώ στο σπίτι που είμαστε, κάθε τι που βλέπουμε δυστυχώς τα δάκρυα κυλάνε αυθόρμητα», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε σε έναν τάφο. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτό τα λέει όλα. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι μετά από κάποια λίγα χρονάκια, εμείς όμως θα έχουμε αυτό τον ισόβιο θάνατο μέσα στην ψυχή μας. Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές. Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές. Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές. Τίποτα άλλο», είπε ο κ. Τοπαλούδης.

«Να μη βρεθεί κανένας άλλος γονιός στη δικιά μας θέση αλλά πρέπει όντως η ελληνική κοινωνία να το ζητήσουμε επιτακτικά να γίνει αυστηροποίηση των ποινών γι αυτούς που διαπράττουν συγκεκριμένα αποτρόπαια εγκλήματα», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

Πηγή: reader.gr