Πέθανε στα 46 της η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Gazzetta team
Πέθανε στα 46 της η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη
Βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο της μόδας.

Σε ηλικία 46 μόλις ετών «έφυγε» από τη ζωή η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer. Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στυλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια, είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι, ενώ είχε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας, όπως τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel και τον κολοσσό του Only the Brave.

Επίσης έντυσε μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και άλλες.

Πηγή: reader.gr