Κρατούμενος στον Αυλώνα επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο

Gazzetta team
Κρατούμενος στον Αυλώνα επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο
Αναστάτωση και ένταση επικράτησε στις φυλακές του Αυλώνα, όταν ένας νεαρός κρατούμενος ρομά, επιτέθηκε και τραυμάτισε σωφρονιστικό υπάλληλο με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Ο ρομά που κρατείται για πλήθος παραβάσεων, την Κυριακή το βράδυ άρχισε να φωνάζει στο σωφρονιστικό υπάλληλο να του ανοίξει την πόρτα. Εκείνος του απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί απαγορεύεται και η απάντηση του ρομά, ήταν αρχικά να του φωνάζει, να τον βρίζει πετώντας του παράλληλα ένα πλακάκι, ενώ τον έφτυσε...

Ο υπάλληλος δεν αντέδρασε και προσπάθησε να τον καλμάρει. Όμως ο ευέξαπτος ρομά δεν καταλάβαινε τίποτα, του όρμησε και του έριχνε με μανία γροθιές τραυματίζοντάς τον με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι «η κατάσταση που επικρατεί στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα χαρακτηρίζεται ως τραγική.

Η έλλειψη ουσιαστικής διοίκησης, η υποστελέχωση προσωπικού μας έχουν καταντήσει ώστε οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων να προσομοιάζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες γαλέρας ορυχείου. Το αρμόδιο υπουργείο και η πολιτεία οφείλει άμεσα να μας προστατεύσει», τόνισε χαρακτηριστικά.