Χάρης Θεοχάρης για Thomas Cook: «Η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο»

Gazzetta team
Χάρης Θεοχάρης για Thomas Cook: «Η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο»
Τι αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού για την υπόθεση της εταιρείας Thomas Cook.

Η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, δηλαδή, τον μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή της υπόθεση της Thomas Cook και προσθέτει: «Έστειλα ήδη το μήνυμα της στήριξης του κλάδου, όχι μόνο των επιχειρηματιών, αλλά και των εργαζομένων, όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή επηρεάζονται.

Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζονται και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους και θα το κάνει με εμφατικό τρόπο».

Ο υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Από το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Τουρισμού συνεδριάζει και είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Των χωρών δηλαδή που επηρεάζονται από την πτώχευση της Thomas Cook. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα των προβλημάτων που όλες οι χώρες- φυσικά και η χώρα μας- είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίσουν σε σχέση με την πτώχευση της Thomas Cook.

Η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών -περίπου 30.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή που μαζί με τους 25.000 Βρετανούς ξεπέρασαν τους 50.000- συνεχίζεται ομαλά.

Όποια προβλήματα αναφύονται και ανακύπτουν τα επιλύουμε το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε στείλει ήδη οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού και αυτές στέλνουν οδηγίες στον ΣΕΤΕ στο ΞΕΕ, και στην ΠΟΞ ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και στα μέλη τους.

Και σε αυτό το πρόβλημα κινηθήκαμε γρήγορα και με γρήγορα αντανακλαστικά. Θέλω να πω και το εξής τώρα που οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου είναι πια ξεκάθαρες.

Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού πως τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση θα έρθει να στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, δηλαδή, τον μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Έστειλα ήδη το μήνυμα της στήριξης του κλάδου, όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων, όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή επηρεάζονται.

Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζονται και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους και θα το κάνει με εμφατικό τρόπο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επίθεση της κ. Νοτοπούλου από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για τις επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο από την κατάρρευση της Thomas Cook, ο υπουργός δήλωσε:
«Όσον αφορά την αήθη επίθεση της κυρίας Νοτοπούλου, είναι η δεύτερη φορά που παρακολουθώ μια εκστρατεία δυσφήμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυρία Νοτοπούλου. Υπάρχουν και όρια. Πίστευα από την πρώτη στιγμή και πιστεύω πως ο ελληνικός τουρισμός είναι μια εθνική υπόθεση. Εγώ θα μείνω πιστός στο όραμα της εθνικής υπόθεσης του τουρισμού, της ενωμένης προσπάθειας που και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κάνουν. Επιτέλους, ας βάλουν μυαλό και ας αλλάξουν ρότα πριν να είναι πολύ αργά».