Βολιώτης καθάρισε μία παραλία μόνος του: Έβγαλε πάνω από 25 σακούλες σκουπίδια (pics)

Gazzetta team
Βολιώτης καθάρισε μία παραλία μόνος του: Έβγαλε πάνω από 25 σακούλες σκουπίδια (pics)
Σε μία αρκετά μεγάλη απόσταση στην παραλία Αναύρου, ο Βολιώτης αθλητής Κεχαγιάς Ανδρέας συνέλεξε μόνος του ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, πάνω από 25 σακούλες (των 80 λίτρων η μία), που ήταν διάσπαρτα πεταμένα στους δρόμους, πάρκα, και αμμουδιές.

Στο αρχικό σημείο συνάντησης έπρεπε να ήταν 8 εθελοντές εκ των οποίων οι 4 θα ξεκινούσαν από τον Άναυρο και οι άλλοι 4 από το λιμάνι, όμως τελικά για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών.

Παρ΄όλα αυτά δεν πτοήθηκε και «έπιασε αμέσως δουλειά», όπως αναφέρει το magnisianews.gr.

Στο διάβα του όπου και να έριχνε το βλέμμα του υπήρχανε παντού όλων των ειδών σκουπίδια, αλλά αυτό που είδε για πρώτη φορά και «γέμισε» αισθήματα θυμού και άσχημη εντύπωση ενώ μάζευε τα σκουπίδια από κάτω έβρισκε και σκουπίδια πάνω στα δέντρα (μικρές δεμένες σακούλες με σκουπίδια πεταμένες πάνω στα δέντρα) με αποτέλεσμα πότε να ανεβαίνει στα δέντρα και πότε να κουνάει τα κλαδιά για να πέφτουν.



Επίσης στον Αναυρο στο σημείο που τερματίζουν τα λεωφορεία στο δρόμο που πηγαίνει προς την αμμουδιά υπάρχει ένα άσχημο θέαμα κάτω από ένα μεγάλο όγκο από τα χαρτάκια των εισιτηρίων ενώ είναι τοποθετημένοι δίπλα οι κάδοι.

Το πρόβλημα γενικά στην χώρα μας είναι ότι αυτοί που μολύνουν το περιβάλλον είναι περισσότεροι από αυτούς που καθαρίζουν και προσέχουν το περιβάλλον, αυτό πρέπει κάποτε να αντιστραφεί,και αυτό γίνεται με εκπαιδευτική περιβαλλοντική αγωγή από το νηπιαγωγείο,γιατί από τότε ξεκινά το παιδί να πετά σκουπίδια,αλλά και πρόστιμα στους ασυνείδητους πολίτες.

Σαφώς και θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους βουλευτές για το αν μπορεί να μπει σε όλα τα σχολεία μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής ή έστω κάποιες ώρες ενημέρωση από εθελοντές.