«Καταστροφική» για τη Σαμοθράκη η αβεβαιότητα με τα δρομολόγια (vid)

Gazzetta team
«Καταστροφική» για τη Σαμοθράκη η αβεβαιότητα με τα δρομολόγια (vid)
Οι ακυρώσεις των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου στη Σαμοθράκη αγγίζουν το 80 με 90%.

Καταστροφική για την Σαμοθράκη χαρακτήρισε την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, στον απόηχο των προβλημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες ταξιδιώτες στο νησί στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού τόνισε ότι η κατάσταση με τον εγκλωβισμό των τουριστών στη Σαμοθράκη έχει εκτονωθεί χάρη σε δύο ακτοπλοϊκές εταιρείας που έσπευσαν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση.

Σημείωσε ωστόσο ότι η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη κρίνεται επιβεβλημένη αφού το αύριο παραμένει αβέβαιο γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τις αρνητικές επιπτώσεις.

Παράλληλα ο κ. Βίτσας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις επαγγελματιών του νησιού ότι ακυρώσεις των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου στη Σαμοθράκη αγγίζουν το 80 με 90%.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κατηγόρησε ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση την τοπική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που είναι απούσα από τα τεκταινόμενα στο νησί, καθώς μόνο ένα μικρό της πλοίο εκτελεί δρομολόγιο χωρίς να βοηθάει σημαντικά.

Πηγή: Insider.gr