Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας από την Ασφάλεια Αττικής

Gazzetta team
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας από την Ασφάλεια Αττικής
Αστυνομική επιχείρηση ενάντια στην παράνομη πορνεία, καθώς και ελέγχους σε δύο οίκους ανοχής, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δεν δραστηριοποιούταν μόνο στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω οίκων ανοχής, αλλά είχαν στήσει ολόκληρο σύστημα απάτης. Αρχικά νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στη χώρα μας, μέσω πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, ενώ για τη χορήγηση δελτίου ασύλου υφάρπαζαν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίασης σφραγίδων καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Τους υπόσχονταν δουλειά και τις παγίδευαν

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού διακριβώθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα μέλη της εντόπιζαν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (κυρίως από Μολδαβία) και με τη χρήση απατηλών μέσων - υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας στη χώρα μας με μεγάλες χρηματικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

Μετά την άφιξή τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικίες σε περιοχή της Αττικής, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις καθώς και τις μετακινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια είτε με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλών είτε με το πρόσχημα αποπληρωμής χρέους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.

Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα, είτε μέσω πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, είτε μέσω πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου. Επιπρόσθετα, σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες ζητούσαν ως αντάλλαγμα από τις γυναίκες-θύματα, να στρατολογήσουν ομοεθνής τους με σκοπό να εργαστούν σε οίκους ανοχής.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 31.970 ευρώ
  • Δύο διαβατήρια
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
  • Έγγραφα και σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής
  • Ένα αυτοκίνητο

Περαιτέρω, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Πηγή: Reader.gr