Ικαρία: Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει ότι η αστροφυσικός πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι

Gazzetta team
Ικαρία: Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει ότι η αστροφυσικός πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι
Το χτύπημα που υπέστη στο κεφάλι κατά την πτώση της σε χαράδρα στην Ικαρία, ήταν το μοιραίο για την άτυχη Αγγλίδα αστροφυσικό, Νάταλι Κρίστοφερ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Από την νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, στην σορό της άτυχης Βρετανίδας αστροφυσικού, επιβεβαιώθηκε το πόρισμα της πρώτης εξέτασης (η οποία είχε γίνει στη χαράδρα στην Ικαρία), ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος κατά την πτώση.

Κατάγματα και κακώσεις από την πτώση στην χαράδρα στην Ικαρία

Η Νάταλι Κρίστοφερ υπέστη συντριπτικό κάταγμα ινιακής χώρας (στο πίσω μέρος του κεφαλιού), όταν έπεσε στη χαράδρα, κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει με τον σύντροφό της, στην Ικαρία. Αυτό το κάταγμα προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό της, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την νεκροτομή.

Επίσης, η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός υπέστη κάταγμα κλείδας, κακώσεις στα γόνατα και στο αριστερό χέρι. Επιπλέον, υπάρχουν δείγματα ότι υπήρξε ανακοπή της πτωτικής πορείας της, σε εξοχή βράχου, δηλαδή πέφτοντας χτύπησε σε κάποιο σημείο, προτού καταλήξει στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Παράλληλα, από τη νεκροτομή δεν προέκυψαν ίχνη πάλης ή κάποιο άλλο εύρημα που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής δήλωσε στην κάμερα του Star:

«Βρέθηκαν αρκετές κακώσεις, κυρίως στην κεφαλή του θύματος, συντριπτικά κατάγματα και ορισμένες άλλες κακώσεις. Από την αυτοψία του χώρου, την οποία έκανα, στη χαράδρα που βρέθηκε, προέκυψε ότι υπήρχε ο μηχανισμός της πτώσης εξ' ύψος. Την εγκληματική ενεργεία και το μηχανισμό θανάτου, αν υπάρχει θα οριοθετηθεί και μετά το πέρας της αστυνομικής προανάκρισης».

Πηγή: reader.gr