Σεισμός στην Κάρπαθο που επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Gazzetta team
Σεισμός στην Κάρπαθο που επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Λίγο πριν τις 13:00 το νησί της Καρπάθου το οποίο είχε επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρώτο του σταθμό ως Πρωθυπουργός, ταρακουνήθηκε από τα ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:51 στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 71 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού.

Εκεί βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία κίνηση συμβολική, καθώς το ακριτικό νησί ήταν ο πρώτος του... σταθμό με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού της χώρας.

Το πρώι του Σαββάτου, μάλιστα έδωσε το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε «για την εξαιρετική τιμή» τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε: «Θέλω και από εδώ, από την Κάρπαθο, να σας μεταφέρω τη δέσμευσή μου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, να βρίσκομαι συνέχεια στην ελληνική περιφέρεια. Το έπραξα ανελλιπώς τα 3,5 χρόνια που ήμουν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και ο λόγος που θα συνεχίσω αυτό το πρόγραμμα των εντατικών επισκέψεων στην περιφέρεια, είναι ότι δεν θέλω ποτέ να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να βρίσκομαι εντός του Μεγάρου Μαξίμου αποκομμένος από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας». Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται στις σημερινές συναντήσεις του στο νησί από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Τουρισμού Mάνο Κόνσολα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στις επαφές με τους φορείς του νησιού που ακολούθησαν, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πρώτη του προτεραιότητα είναι να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Καρπάθου η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2014. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο το έργο παραλαμβάνεται και η διαδικασία εξοπλισμού και στελέχωσής του θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μήνες.

«Δεν πρόκειται να έρθουμε εδώ να κάνουμε εγκαίνια του νοσοκομείου αν το νοσοκομείο δεν είναι πλήρως στελεχωμένο» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι όλες οι ακριτικές περιοχές μπορούν να έρθουν πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα, και ειδικά ως προς την Κάρπαθο μέσω της αύξησης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων που τη συνδέουν με τη Ρόδο, την Αθήνα και την Κρήτη. Όσον αφορά την καθημερινότητα στο νησί, εστίασε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του φράγματος του Σχοινιά ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και στην επανένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου μετατροπής του σημερινού ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι για να ξεκλειδώσουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού προέχει η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων των υποδομών όπως το λιμάνι αλλά και η ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού που θα δώσει τη δυνατότητα στην Κάρπαθο να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της. Μίλησε, τέλος, για την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων στο Αρδάνι και στο κέντρο της Καρπάθου.