Βόλος: Έριξε βενζίνη στο πρόσωπο 22χρονης στο κέντρο της πόλης

Gazzetta team
Βόλος: Έριξε βενζίνη στο πρόσωπο 22χρονης στο κέντρο της πόλης
Τα χειρότερα γλίτωσε 22χρονη Βολιώτισσα, όταν το απόγευμα της Πέμπτης επιστρέφοντας από την εργασία της δέχθηκε απρόκλητη επίθεση.

Ένας 36χρονος, γνωστός στις διωκτικές αρχές, την έλουσε με βενζίνη, με αποτέλεσμα να ερεθιστεί το μάτι της και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Αναλήψεως, ενώ η κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο.

Όπως δήλωσε η 22χρονη, ο 36χρονος πέρασε απέναντι, κατευθύνθηκε κατά πάνω της και της πέταξε βενζίνη στο πρόσωπό της.

Άμεσα η 22χρονη κάλεσε σε βοήθεια και μπήκε σε ένα κρεοπωλείο και έπλυνε με νερό το πρόσωπο και ιδιαίτερα το μάτι της που ερεθίστηκε από το επικίνδυνο υγρό.

Στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 36χρονο.

O δράστης κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Τρόμαξα και μου έφυγε το μπουκάλι»

Σε βάρος του κατέθεσε η 22χρονη που δήλωσε ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον κατηγορούμενο τον οποίο δεν γνώριζε καν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε τη βενζίνη για δική του χρήση. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν που τρόμαξε από την κοπέλα με αποτέλεσμα να του φύγει το μπουκάλι με τη βενζίνη από τα χέρια. «Δεν της πέταξα τίποτα. Εγώ τρόμαξα», είπε στο δικαστήριο.

Ο 36χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και με πρόταση εισαγγελέα που έκανε δεκτή το δικαστήριο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν έξω με αναστολή από άλλη καταδίκη 40 μηνών φυλάκισης για παρόμοιο αδίκημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και τον περασμένο Ιούνιο το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης τιμωρούνταν με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 έτη. Βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα το ίδιο αδίκημα τιμωρείται πλέον με ποινή φυλάκισης από 10 ημέρες έως 3 έτη. Η επιβολή ποινής δύο ετών με βάση τον νέο Κώδικα θεωρείται αυστηρή.

Πηγή: taxydromos.gr