Τείχος γύρω από οικισμό Ρομά σχεδιάζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού (vid)

Gazzetta team
Τείχος γύρω από οικισμό Ρομά σχεδιάζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού (vid)
Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού αποφάσισε χτίσει τείχος πέριξ οικισμού Ρομά στα όρια του δήμου του για να «περιορίσει την παραβατικότητα».

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ανέφερε πως «αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα (σ.σ., με παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα), σας λέω και το προχωράω και λίγο παραπάνω που ξέρω ότι είναι έξω από τα όρια, έξω από τη νομιμότητα, αλλά εγώ θα το κάνω, και θα ακουστεί τώρα πρώτη φορά από το δικό σας ραδιόφωνο, εγώ θα υψώσω τείχος εκεί, δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή».

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν αυτό σημαίνει ότι θα αποκλείσει τους διαμένοντες στον οικισμό, ο νέος δήμαρχος απάντησε: «Θα τους αποκλείσω ναι, δεν θα χουν πρόσβαση», διευκρινίζοντας ότι θα προηγηθεί έλεγχος περί νόμιμης κατοχής του χώρου.

Κάτοικος του δήμου Θερμαϊκού, κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πως καθημερινά στην περιοχή καίγονται καλώδια ενώ υπάρχει και χωματερή η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να πιάσει φωτιά και εκτείνεται σε απόσταση 300-400 μέτρων.

Λόγω της κατάστασης στην περιοχή «με έγγραφο της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) τίθεται και θέμα ασφάλειας των πτήσεων. Τα συρματοπλέγματα που καίνε είναι δίπλα στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν μαρτυρίες πως όταν είχε έρθει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, υπήρχε τόσο μεγάλη φωτιά, που για ένα μήνα είχαμε στο σημείο κλούβα των ΜΑΤ».

«Επίσης τα αποτελέσματα είναι και οικονομικής φύσεως. Η Περαία και ο Θερμαϊκός είναι τα στολίδια του Δήμου. Κάτοικοι της περιοχής βλέπουν την περιοχή τους να εκποιείται. Συχνά καίνε φωτιές. Τι καίνε; Υλικά με μέταλλα, κατά προτίμηση χαλκός όπως ελαστικά αυτοκινήτων και καλώδια της ΔΕΗ. Παίρνουν μεταλλεύματα και τα πουλάνε σε εταιρείες. Αποτέλεσμα της καύσης είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, προβλήματα υγείας όπως αναπνευστικού συστήματος. Καρκινογενέσεις», είπε ο κάτοικος και ισχυρίστηκε πως «κλέβουν ρεύμα και το μεταφέρουν με επίγεια καλώδια».

Πηγή: reader.gr